TROUW

'Wat is daarop jouw antwoord?'

Zelfstandig trouwambtenaar

Sinds augustus 2009 ben ik met veel plezier en toewijding verbonden aan de gemeente Elburg als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Op verzoek kan ik binnen deze gemeente huwelijken voltrekken. Daarnaast is het mogelijk dat ik jouw huwelijk in een andere gemeente voltrek als zelfstandig trouwambtenaar, mits de betreffende gemeente een trouwambtenaar voor één dag benoemd. Het verschil tussen een zelfstandig trouwambtenaar en een trouwambtenaar die je krijgt toegewezen door de gemeente is dat laatstgenoemde beperkt de tijd heeft om er een persoonlijke toespraak van te maken, en de één zal dat met meer plezier en enthousiasme doen dan de ander. Wensen jullie een ‘BABS’ die met spontaniteit en volle overgave aan de slag gaat? Dan raad ik jullie aan mij te contacten. Als er een wederzijdse klik is tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, gaan we samen aan de slag met als resultaat een persoonlijke, onvergetelijke plechtigheid. We plannen een voorbereidend gesprek in wat zal plaatsvinden zo ongeveer een maand vooraf aan de trouwdag. Tijdens dit gesprek luister ik graag naar jullie persoonlijke en gezamenlijke levensverhaal, grappige anekdotes en naar alle toekomstplannen. Daarnaast bespreken wij alle wensen voor wat betreft de plechtigheid. Alles wat van belang is noteer ik en veel van wat jullie gezegd hebben wordt verwerkt in de toespraak en kan tegen jullie gebruikt worden (met 'n knipoog)! Met alle gegevens op zak ga ik aan de slag om het wettige gedeelte van jullie trouwdag persoonlijk & onvergetelijk te maken. 

 Ceremoniespreker

'Mag ik jullie harten (opnieuw) laten spreken?'

Trouwen op een niet erkende trouwlocatie van de gemeente is mogelijk. Jullie kunnen ervoor kiezen elkaar het ja-woord te geven op een speciale uitgekozen plek. Jullie beslissen namelijk waar ik jullie harten mag laten spreken, dat kan zijn tijdens een ceremonie op het strand, in het bos of vertrouwd in de achtertuin. Je kunt ervoor kiezen om intiem te trouwen op het gemeentekantoor op een kosteloos of voordelig tijdstip zodat er op een ander moment alsnog een ceremonie georganiseerd kan worden. Ik help jullie graag meedenken. Een kanttekening hierbij is wel dat de datum van het wettige gedeelte op het gemeentekantoor, officieel geregistreerd staat als trouwdatum.


Of misschien zijn jullie al jaren getrouwd en hebben jullie destijds de grote dag klein moeten vieren door omstandigheden? Wees gerust het is nooit te laat om het alsnog uitgebreid te vieren, ik doe het namelijk graag met jullie over. Of hebben jullie binnenkort een huwelijksjubileum te vieren? Hoe bijzonder is het om elkaar dan nog een keer het ja-woord te geven. Laat het mij weten en informeer gerust naar de mogelijkheden.