"WAAR HET SPREEKT" 

 

Zelfstandig trouwambtenaar

'Wat is daarop uw antwoord?'

Dit is de belangrijkste vraag die ik u als 'zelfstandig' trouwambtenaar stel tijdens de plechtigheid. Door elkaar het ja-woord te geven komt uw huwelijk tot stand. Dit is het officiële startsein van een nieuwe levensfase, het begin van een toekomst samen als gehuwden. 

Sinds augustus 2009 ben ik met veel plezier en toewijding verbonden aan de gemeente Elburg als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Op uw verzoek kan ik binnen deze gemeente uw huwelijk voltrekken. 

Daarnaast is het mogelijk dat ik uw huwelijk in een andere gemeente voltrek als zelfstandig trouwambtenaar, mits de betreffende gemeente een trouwambtenaar voor één dag benoemd

Het verschil tussen een zelfstandig trouwambtenaar en een trouwambtenaar die u krijgt toegewezen door de gemeente is dat laatstgenoemde beperkt de tijd heeft om er een persoonlijke toespraak van te maken en de één zal dat met meer overgave doen dan de ander. 

Wenst u een 'BABS' die met spontaniteit en met volle overgave voor u aan de slag gaat? Dan raad ik u aan mij te benaderen. Als er een wederzijdse klik, is tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, gaan we samen aan de slag met als resultaat een persoonlijke, onvergetelijke plechtigheid. We plannen een voorbereidend gesprek in wat zal plaatsvinden zo ongeveer een maand voor uw trouwdag. Tijdens dit gesprek luister ik naar uw persoonlijke verhaal, grappige anekdotes en naar uw toekomstplannen. Daarnaast bespreken wij al uw wensen voor wat betreft de plechtigheid. Alles wat van belang is noteer ik en veel van wat u heeft gezegd wordt verwerkt in de toespraak en kan tegen u gebruikt worden (met 'n knipoog)! Met alle gegevens op zak ga ik aan de slag om het wettige gedeelte van uw trouwdag persoonlijk & onvergetelijk te maken.           

Ceremoniespreker:   

'Mag ik uw hart laten spreken?'

Trouwen op een niet erkende trouw locatie van de gemeente is mogelijk. 

U kunt ervoor kiezen elkaar het ja-woord te geven op een door u uitgekozen plek. U beslist waar u uw hart laat spreken. Dat kan zijn tijdens een ceremonie op het strand, in het bos of in de achtertuin. Stel u trouwt intiem op het gemeentekantoor op een kosteloos tijdstip dan kan op een ander moment en op een door u uitgekozen plek alsnog een ceremonie plaatsvinden. Een kanttekening hierbij is dat de datum van de wettige plechtigheid officieel vastgelegd staat. 

Wat is er mooier dan elkaar opnieuw het ja-woord te geven om welke reden dan ook. Bijvoorbeeld om te vieren dat u al 12,5 jaar gelukkig getrouwd bent of omdat u een simpele bruiloft heeft gehad doordat de financiële middelen destijds niet toereikend waren en nu wel.

Als ceremoniespreker kan ik een persoonlijke plechtigheid naar wens voorbereiden. Om een toespraak op maat te kunnen maken is een voorbereidend gesprek, zo ongeveer een maand voor de ceremonie, van belang.

"WAAR HET HART SPREEKT" informeert u graag over de mogelijkheden, mijn werkwijzen en de tarieven.