"WAAR HET SPREEKT" 

   

Zelfstandig trouwambtenaar: 

'Wat is daarop uw antwoord?'

Dat is de belangrijkste vraag die ik u als zelfstandig trouwambtenaar stel tijdens de plechtigheid. Door elkaar het ja-woord te geven komt uw huwelijk tot stand, het officiële startsein van een nieuwe levensfase, het begin van een toekomst samen als gehuwden. 

Sinds augustus 2009 ben ik met veel plezier en toewijding verbonden aan de gemeente Elburg als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Op uw verzoek kan ik binnen deze gemeente uw huwelijk voltrekken. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente Elburg.

Daarnaast is het mogelijk dat ik uw huwelijk in een andere gemeente voltrek als zelfstandig trouwambtenaar mits de betreffende gemeente een trouwambtenaar voor één dag benoemd. 

Het verschil tussen een zelfstandig trouwambtenaar en een trouwambtenaar die u krijgt toegewezen door de gemeente is dat laatstgenoemde beperkt de tijd heeft om er een persoonlijke toespraak van te maken en de één zal dat met meer overgave doen dan de ander. 

Wenst u een zelfstandig trouwambtenaar die de tijd voor u neemt en enthousiast voor u aan de slag gaat dan raad ik u aan mij te benaderen. Wat zou het geweldig zijn als blijkt dat er tijdens onze eerste ontmoeting, een vrijblijvend kennismakingsgesprek, een wederzijdse klik is. Als u uw keus definitief heeft gemaakt dan plannen wij een voorbereidend gesprek in zo ongeveer een maand voor uw trouwdag. Tijdens dit gesprek luister ik naar uw persoonlijke & gezamenlijke levensverhaal en naar uw toekomstplannen. Daarnaast bespreken wij al uw wensen wat betreft de plechtigheid. Alles wat van belang is noteer ik. Veel van wat u heeft gezegd wordt verwerkt in de toespraak en kan tegen u gebruikt worden (met 'n knipoog)! Met de door mij gemaakte aantekeningen ga ik met volle overgave aan de slag om het wettige gedeelte van uw trouwdag persoonlijk & onvergetelijk te maken in een persoonlijke, op maat gemaakte, toespraak.              

Ceremoniespreker:   

'Mag ik uw hart laten spreken?'

Trouwen op een niet erkende trouwlocatie van de gemeente is mogelijk. 

U kunt ervoor kiezen elkaar het ja-woord te geven op een andere locatie dan een trouwlocatie van een gemeente. U beslist dan zelf waar u uw hart laat spreken. Dat kan zijn tijdens een ceremonie op het strand, in het bos of in de achtertuin.   

Wat is er mooier dan elkaar opnieuw het ja-woord te geven om welke reden dan ook. Bijvoorbeeld om te vieren dat u al 12,5 jaar gelukkig getrouwd bent of omdat u een simpele bruiloft heeft gehad doordat de financiële middelen destijds niet toereikend waren en nu wel.

Als ceremoniespreker kan ik een persoonlijke plechtigheid naar wens voorbereiden. Om een toespraak op maat te kunnen maken is een voorbereidend gesprek, zo ongeveer een maand voor de ceremonie, van belang.

"WAAR HET HART SPREEKT" informeert u graag over de mogelijkheden, mijn werkwijzen en de tarieven.