"WAAR HET SPREEKT" 

   

Uitvaartspreker: 

‘De dood komt vaak als een dief in de nacht'.

Het leven is op meerdere fronten kwetsbaar. Het doen beseffen dat het leven hier op aarde ineens afgelopen kan zijn is voor ons niet te bevatten. We kunnen het ons ook moeilijk voorstellen. Toch overkomt het ons allemaal, afscheid nemen van een geliefde, vaak onverwacht, als een dief in de nacht.  

Als uitvaartspreker kan ik op meerdere manieren van grote betekenis zijn voor u na het verlies van uw dierbare. Namelijk door onder andere te adviseren over de vormgeving van de afscheidsbijeenkomst, hulp te bieden bij het door u op te stellen in memoriam of persoonlijk woord, het begeleiden van de afscheidsdienst exclusief het voorbereiden en voordragen van het in memoriam, of inclusief het voorbereiden en voordragen hiervan. Wenst u een combinatie van de hierboven omschreven diensten of een aanvulling hierop? Informeert u dan naar de mogelijkheden. U kunt rechtstreeks contact met mij opnemen of via de uitvaartverzorger. 

U kunt mij ook benaderen voor een gesprek bij leven zodat u uw uitvaart zelf kunt voorbereiden. Als uw uitvaartwensen vastgelegd zijn geeft dat voor u een stuk rust en ontlast dat uw naaste(n) enorm.

Om samen met u een onvergetelijk afscheid te creëren waarin uw geliefde persoonlijk wordt herdacht is het van belang dat ik spoedig na het overlijden van uw dierbare op bezoek kom. Een gesprek bij leven kan ik op uw verzoek inplannen, wanneer u eraan toe bent. 

Tijdens het voorbereidende gesprek kunt u uw wensen en ideeën kenbaar maken ten behoeve van het verloop van het afscheid en de toespraak van uw naaste of van uzelf. Dit gesprek is zeer waardevol omdat alle facetten van het leven van de overledene of van u aan de orde komen. Vaak met een lach en een traan vanwege dierbare herinneringen die gedeeld worden. Gedurende het gesprek luister en schrijf ik veel. Met de aantekeningen ga ik aan de slag om een persoonlijke & hartverwarmende plechtigheid, algemeen of religieus, voor te bereiden waarin momenten van herkenning zullen zijn, een stukje geschiedenis voor de toekomst. Met een persoonlijk, warm afscheid zult u uw dierbare een laatste dienst bewijzen het zal u tevens ook helpen om uw verdriet beter te verwerken tijdens het rouwverwerkingsproces wat na de uitvaart volgt. 

"WAAR HET HART SPREEKT" informeert u graag over de mogelijkheden betreffende een persoonlijke plechtigheid op maat, mijn werkwijzen en tarieven. 

Het is goed om te weten dat indien er een uitvaartverzekering is afgesloten, de kosten voor mij als uitvaartspreker vrijwel altijd geheel òf gedeeltelijk gedekt zijn.