"WAAR HET SPREEKT" 

 

Uitvaartspreker: 

‘De dood komt vaak als een dief in de nacht'.

Het leven is zo ontzettend kwetsbaar. Het doen beseffen dat het leven hier op aarde ineens afgelopen kan zijn is voor ons niet te bevatten. We kunnen het ons ook moeilijk voorstellen. Toch overkomt het ons allemaal. Afscheid nemen van een geliefde, vaak onverwacht, als een dief in de nacht.  

Als uitvaartspreker kan ik op meerdere manieren van grote betekenis zijn voor u.  Ik kan u onder andere adviseren over de vormgeving van de afscheidsbijeenkomst, hulp bieden bij het door u op te stellen in memoriam of persoonlijk woord, het begeleiden van de afscheidsdienst, exclusief het voorbereiden en voordragen van het in memoriam of inclusief dit alles. Een combinatie van de hierboven omschreven diensten of een aanvulling hierop is natuurlijk mogelijk. Informeert u met een gerust hart naar de mogelijkheden. Om samen met u een onvergetelijk afscheid te creëren waarin uw geliefde persoonlijk wordt herdacht is het van belang dat ik spoedig na het overlijden op bezoek kom. U kunt mij persoonlijk of via de uitvaartverzorger benaderen.

Gesprek bij leven:

Bent u ongeneeslijk ziek, of heeft u een diep verlangen om uw afscheid alvast voor te bereiden, dan kunt u mij benaderen voor een gesprek bij leven. Als uw uitvaartwensen vastgelegd zijn geeft dat voor u een stuk rust en ontlast dat uw naaste(n) enorm.  

Tijdens het voorbereidende gesprek kunt u uw wensen en ideeën bespreekbaar maken, hier neem ik graag alle tijd voor. Dit gesprek is zeer waardevol omdat alle facetten van het leven van de overledene of van uzelf aan de orde komen. Vaak met een lach en een traan vanwege dierbare herinneringen die gedeeld worden. Gedurende het gesprek vraag, luister en schrijf ik veel. Daarna ga ik spoedig aan de slag om een persoonlijke & hartverwarmende plechtigheid, algemeen of religieus, voor te bereiden. In mijn toespraak zullen vele momenten van herkenning zijn, een stukje geschiedenis voor de toekomst. We bewijzen uw geliefde of uzelf een laatste eer tijdens de plechtigheid. Terugkijken op een waardig en liefdevol afscheid helpt in het rouwproces.     

Het is goed om te weten dat indien er een uitvaartverzekering is afgesloten, de kosten voor mij als uitvaartspreker vrijwel altijd geheel óf gedeeltelijk gedekt zijn.

Rouwcoach: 

'Als spreker laat ik op verzoek harten spreken, als coach vraag ik u uw hart te laten spreken.'

Nadat ik u heb bijgestaan als uitvaartspreker laat ik u na de plechtigheid los en hoop ik van harte dat u het grote verlies draaglijk kunt maken door het langzaamaan te verweven in uw leven op uw eigen unieke manier. Niet iedereen kan dit alleen, bij sommigen is de last te zwaar op zijn of haar schouders. Als u even niet weet hoe u verder moet, als de wanhoop nabij is, voelt u zich dan niet bezwaard om hulp te vragen. Weet dat het heel normaal is om chaos te ervaren in een rouwproces en u dat u uzelf tekort doet als u niet aan de bel trekt. 

Sinds kort kunt u hiervoor bij mij terecht en kan ik als rouwcoach, als uitbreiding op mijn andere diensten van “Waar het hart spreekt”, van betekenis zijn in deze fase van uw leven. Recentelijk heb ik namelijk de HBO opleiding Rouwbegeleiding succesvol afgerond en momenteel ben ik bezig met de opleiding Stervensbegeleiding. Ook als u andere verliezen in uw leven kent. Denk hierbij aan onder andere; ongewenst kinderloos blijven, echtscheiding, verlies van baan, chronisch of ongeneeslijk ziek zijn, kan ik van betekenis voor u zijn als het u alleen even niet lukt.


Ongeacht hoe oud u bent, van klein tót groot, wil ik u heel graag helpen om samen met u een passende weg te vinden zodat u, én de pijn én het verlies toe mag laten. In vijf tot zeven sessies van een uur zullen we stapje voor stapje werken naar meer balans en rust in uw leven zodat er naast de verliesmomenten ook genietmomenten zullen zijn. Zal het een gemakkelijk traject worden? Nee… u zult emoties en gevoelens (her)beleven, er zullen tranen vloeien, maar altijd in vertrouwen dat uw doelen behaald zullen worden en u uw Zegeningen weer kan tellen.


Wat u van mij mag verwachten is onder andere aandacht, toewijding, wederzijds vertrouwen, respect en bovenal een luisterend oor. 


"WAAR HET HART SPREEKT" informeert u graag over de mogelijkheden betreffende bovenstaande diensten, mijn werkwijzen en tarieven.